Kun je 1000 euro krijgen voor een sloopauto?

1000 euro voor een sloopauto? Ja het klinkt weinig voor een auto, maar het kan wel, sterker nog de meeste mensen die hun auto ooit naar de sloop hebben gebracht kregen hier een veel lager bedrag voor dan 1000 euro. 1000 euro voor een sloopauto is redelijk veel geld.

Als je het woord sloopauto zegt denken de meeste mensen aan een afgetrapte vieze auto, die niet meer kan rijden en waarvan alles stuk is. Echter dat kan meevallen als je auto niet door de keuring heen komt, hoeft het niet zo te zijn dat de onderdelen ook slecht zijn. 

In dit artikel vertel ik je meer over of de vergoeding van 1000 euro wel realistisch is. 

Wat houd eens sloopauto in

Om te bepalen wat de waarde van zo een sloopauto is moet de sloopauto eerst naar een garage om te checken of het nog wel waard is om de auto te repareren of dat de dagwaarde lager is dan de reparatie. Als dat zo is en de auto komt niet meer door de keuring heen dan gaat de auto naar de sloop en gaan ze daar kijken hoe hoog de waarde van de auto is en wat de opbrengst kan zijn. Ze checken dan welke onderdelen er nog nuttig zijn voor de verkoop en welke gerecycled kunnen worden. Ook hangt de prijs af van het gewicht van de auto hoe zwaarder de auto hoe hoger de prijs. Wat ook goed mee helpt, is of er veel oud ijzer in de auto zit of niet. Daarna bepalen ze een prijs.

Heeft een sloopauto een minimale waarde

nee een sloopauto heeft geen minimale waarde alles hang af van de staat van de auto, het gewicht, het merk, het type auto, de kilometerstand, het bouwjaar en hoe het met de markt loopt. En hoe zwaar de auto natuurlijk is en wat het oplevert. 

Heeft de auto wel een maximale waarde

Je leest waarschijnlijk vaak dat je voor een auto maar een hele kleine vergoeding ontvangt. Je krijgt meestal rond de 100, 150 en de 250 euro. Toch is er geen maximale waarde van een sloopauto en is het wel zo dat de meeste vergoedingen binnen een bepaalde breedte vallen, maar er zijn een tal aan uitzonderingen. 

Het antwoord

Ja een sloopauto kan zeker 1000 euro opleveren door de informatie hierboven, alleen zou het niet zo vaak voorkomen en het gebeurd vaak in het geval van een uitzondering. 

Redactie

Learn More →