Online advertising marketplace voor verkoop van alle producten

Heb je een bedrijf die veel verschillende producten aanbiedt in fysieke winkels en via je eigen website? Dan weet je in de meeste gevallen al wel een beetje hoe en wat je tegenwoordig moet doen wil je veel producten verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuincentrum. Een bedrijf zoals deze verkoop in fysieke winkels planten, dierenvoer, potgrond, schuttingen en nog veel meer. Al deze producten kunnen ook verkocht worden op je eigen website, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor online advertising marketplace om zo je producten op andere websites aan te bieden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een bloempot kan aanbieden op een sites zoals bol.com of Amazon.

online advertising marketplace

Horizontale marktplaatsen

Wanneer je met je bedrijf en de producten die je verkoop op een online advertising marketplace wilt staan waar alles op wordt verkocht. Dan is het in de meeste gevallen het beste om dit te gaan doen via horizontale marktplaatsen. Dit zijn online-marktplaatsen waar alle soorten producten en productgroepen worden verkocht die je maar kunt bedenken. Neem hier als voorbeeld Amazon aan. Zij verkopen niet alleen boeken, maar ook telefoons, bedden, tafels en televisies. Als je zelf dus ook een bedrijf hebt die niet maar alleen producten uit een productgroep verkoopt, dan is het goed om op horizontale marktplaatsen je producten proberen aan te gaan bieden.

Verticale marktplaatsen

Als je gebruik gaat maken van online advertising marketplace en je wilt graag op een website gaan verkopen waar alleen maar dezelfde producten worden verkocht. Dan is het beste om voor je bedrijf te doen om dit te gaan doen op verticale marktplaatsen. Dit omdat er op deze website alleen maar producten worden verkocht van dezelfde doelgroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijkopenautos.nl. Een bedrijf als deze die verkoopt alleen maar auto’s en niets anders. Dit is dus een echt voorbeeld van een website of bedrijf die wordt gezien als een verticale marktplaats. Stel een website als deze gaat andere producten verkopen dan kan het een horizontale marktplaats worden. En als ze zich helemaal niet richten op een bepaalde productcategorie of doelgroep dan kan het zelfs een all-in-one marktplaats worden.

Andere methodes

Wanneer jij je producten en eventuele diensten wilt aanbieden op alleen je website dan is online advertising marketplace in alle waarschijnlijkheid niet echt iets voor jou en je bedrijf. Je kunt van in de meeste gevallen het beste naar bijvoorbeeld een online marketing bedrijf die je website beter zichtbaar kunnen maken in een zoekmachine zoals Google. Dit doen ze dan met andere methodes zoals bijvoorbeeld linkbuilding. Hierbij worden linkjes geplaatst in blogs die worden geplaatst. Op deze manier wordt je website sneller en meer gezien door Google en op deze manier wordt je relevant.

Redactie

Learn More →