Makkelijk oud ijzer verkopen!

Jij hebt in een werkplaats een hoop schroot liggen. De kans is groot dat er dan ook oud ijzer tussen ligt. Dit is namelijk een metaal dat veel wordt gebruikt en dat is ook niet zo gek. Het is vrij goedkoop en je kunt het voor veel spullen gebruiken. Wanneer jij hier geen gebruik van maakt is de kans groot dat het een lange tijd blijft liggen en dat het daarna bij een stort terecht komt en dat is zonde. Er zijn veel meer dingen die jij kunt doen met het ijzer dan het weggooien. Een van die dingen is het verkopen van ijzer en ander schroot. Dat klinkt misschien gek, maar het is zeker mogelijk. Maak daarom een verstandig besluit en bekijk de prijzen die jij ervoor kunt vragen. Het kan namelijk iets moois opleveren als je dat zou willen.

Oud ijzer

Prijs

De prijs van oud ijzer en ander schroot wordt op verschillende manieren bepaald. Het fijne is dat het meeste werk voor je wordt gedaan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een hoop moeite moet steken in het bepalen van de prijs. Online vind jij verschillende websites met een tabel. In die tabel staat bijna alle informatie die jij nodig hebt om schroot te verkopen. Er staan namelijk verschillende metalen in de tabel en ook nog de prijs per kilo. De meeste tabellen hebben ook nog eens een handige functie dat jij kunt berekenen hoeveel jij voor twee of meer kilo’s kunt krijgen. Dat bespaart jij weer wat werk.

Waar?

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waar jij oud ijzer kunt verkopen. Die bedrijven noem je schroothandelaren en die zitten dan ook verspreid door heel het land. De meeste zitten natuurlijk in het westen van het land waar de meeste industrie plaatsvindt. Verder zijn er bedrijven die ook nog naar België gaan voor schroot, maar dat zijn er niet super veel. Bekijk daarom ook goed welk bedrijf er bij jou in de buurt zit om eventuele problemen te voorkomen. Jij zit er namelijk ook niet op te wachten dat je uren moet gaan rijden voordat je het schroot kunt afleveren. 

Service

Wanneer jij gaat kijken naar een bedrijf om je oud ijzer in te leveren zijn er wel een paar dingen waar je naar moet kijken. Zo moet je kijken naar de service dat een bedrijf kan bieden. Sommige hebben namelijk het voordeel dat ze het willen ophalen via een container dat ze plaatsen op het terrein. Bij andere moet jij het wel zelf inleveren. Ook de prijzen kunnen heel erg veel verschillen per bedrijf. Dat zijn dus zeker dingen waar jij rekening mee moet houden als je ijzer wilt gaan verkopen aan de schroothandelaren.

Redactie

Learn More →